Elk lichaam is anders, dus elk lichaam kan anders reageren tijdens de genezing. Hier geven we je een algemene uitleg over de verzorging van piercings en waar je op moet letten. Deze verzorging geldt niet voor orale en intiem piercings!

Wij raden het aan om je piercing 2 keer per dag schoon te maken met een steriele saline oplossing (NaCL 0,9%). Ga de steriele saline oplossing nooit zelf maken, de verhouding moet precies kloppen, is deze te zwak dan helpt het niet. Is deze te sterk ga je de huid te zeer uitdrogen. Wij raden voor de verzorging de saline oplossing van NeilMed aan. NeilMed piercing aftercare is een fysiologische zoutoplossing dat dagelijks gebruikt kan worden voor het herstel van verse of geïrriteerde piercings. De speciale spuitbus sprayt vanuit allerlei hoeken of zelfs ondersteboven. Wel zo gemakkelijk en fijn om je piercing goed te bereiken.  NeilMed maakt gebruik van de bag-on-valve technolgie.

Het aller belangrijkste: Blijf van je piercing af! Ga er niet mee draaien of bewegen, een piercing kan niet vastgroeien in de huid. Elke keer als je er met je vuile vingers aanzit is de kans op ontstekingen veel groter. En door het draaien ga je het wondje irriteren, reden nr1 van ontstekingen!

Geen sterilon gebruiken! Vroeger werd dit geregeld aangeraden, uiteindelijk is gebleken dat dit te sterk is om piercings mee te verzorgen, ja gaat niet alleen de bacteriën kapot maken, maar ook de gezonde huid.

Probeer druk punten tijdens de genezing te vermijden. Ga bijvoorbeeld bij een oorpiercing niet erop slapen. En vermijd hoge broeken bij een navelpiercing.

Twijfel je of de genezing goed gaat? Ga altijd langs een studio. Je kan beter 10 keer te vaak langs gaan dan 1 keer te weinig. Piercing niet bij ons gezet? Ook dan ben je bij ons altijd van harte welkom voor raad en advies

Hoe verzorg je orale piercings?

Bij orale piercings komt er net een andere verzorging kijken dan bij andere piercings.

Bij orale piercings kan je het beste een alcoholvrije mondspoeling gebruiken. Deze niet vaker dan twee keer per dag gebruiken. Ga je hem vaker gebruiken bestaat de kans op irritatie. Wanneer wondje erg prikt tijdens het spoelen doe je de mondspoeling iets verdunnen met wat water. Door de dag heen, wanneer je gegeten hebt of evt gerookt, altijd even spoelen met alleen water.

Qua eten, probeer dat te eten wat je normaal altijd eet. Maak het eten desnoods wat kleiner. Ga niet een week op pudding leven, je lichaam heeft voldoende voedingsstoffen nodig om je piercing goed te laten herstellen. Daarnaast maak je meer speeksel aan bij te veel gebruik aan melkproducten, dit kan de genezing ook weer iets uitstellen.

Orale piercings kunnen de eerste dagen opzwellen. Iets wat vrij gebruikelijk is. Vertrouw je de zwelling niet? Ga altijd terug naar de studio om het te laten controleren.

Mag je roken na het zetten van een orale piercing? In principe wel, de kans op irritaties wordt hierdoor niet direct verhoogt, maar kan er wel voor zorgen dat de genezing iets langer kan duren. Na het roken altijd even spoelen met water.