Van plan om zelf je sieraden te verwisselen? Hier wat tips om het wat makkelijker te maken.

Let er altijd op dat je piercing goed genezen is voordat je gaat wisselen, is de piercing nog te vers of gevoelig, dan is het verstandig om het wisselen nog even uit te stellen.

Was van te voren je handen zodat je schoon te werk kan gaan, droog ze goed zodat je meer grip op het sieraad hebt. Zorg dat je een goede locatie hebt om je sieraad te verwisselen. Bijvoorbeeld op de badkamer, voor de spiegel. Leg van te voren een handdoek in de wasbak, zou het sieraad vallen, kan deze niet wegstuiteren en zal het niet in de gootsteen rollen. Sieraden wat bijv rondom of in de mond verwisseld worden kan je het beste van te voren even goed droogmaken met keukenrol zodat je een goede grip op het sieraad hebt. Goed passende handschoenen werken ook altijd erg goed bij het wisselen van sieraden.

Tangetjes kunnen tijdens het wisselen ook altijd een handig hulpmiddel zijn. Denk hierbij aan een mosquito tang. Hiermee kan je staafjes vastklemmen zodat het staafje niet mee kan draaien wanneer je het steentje gaat vervangen. Tangetjes en klemmen kunnen ook bij ons gekocht worden.

Lukt het wisselen niet? Durf je het zelf niet te wisselen? Ook dan mag je altijd bij ons langskomen. Sieraden wat bij ons worden gekocht vragen we geen vergoeding voor het wisselen. Sieraden van andere winkels/online winkels vragen we wel een vergoeding van 5 euro voor.

Weet je niet zeker of je piercing goed genoeg genezen is voor te wisselen? Ook dan ben je altijd welkom.