Bij orale piercings komt er net een andere verzorging kijken dan bij andere piercings. Deze moet je bijvoorbeeld niet met een zeep gaan schoonmaken, mits het bijv een lippiercing gaat, dan kan je hem buitenlangs wel schoonmaken met een zeep. Voor de buitenkant kan je HIER een uitgebreide verzorging vinden.

Bij orale piercings kan je het beste een alcoholvrije mondspoeling gebruiken. Deze niet vaker dan twee keer per dag gebruiken. Ga je hem vaker gebruiken bestaat de kans op irritatie. Wanneer wondje erg prikt tijdens het spoelen, doe je de mondspoeling iets verdunnen met wat water. Door de dag heen, wanneer je gegeten hebt of evt gerookt, altijd even spoelen met alleen water.

Qua eten, probeer dat te eten wat je normaal altijd eet. Maak het eten desnoods wat kleiner. Ga niet een week op pudding leven, je lichaam heeft voldoende voedingsstoffen nodig om je piercing goed te laten herstellen. Daarnaast maak je meer speeksel aan bij te veel gebruik aan melkproducten, dit kan de genezing ook weer iets uitstellen.

Orale piercings kunnen de eerste dagen opzwellen. Iets wat vrij gebruikelijk is, en waar je je niet druk om hoeft te maken. Vertrouw je de zwelling niet? Ga altijd terug naar de studio om het te laten controleren. Door het de eerste dag wat te koelen kan de je zwelling iets tegen gaan. Denk aan ijsblokjes bij de tong piercing en een coolpack (altijd een schone theedoek eromheen) bij een lippiercing.

Mag je roken na het zetten van een orale piercing? In principe wel, de kans op irritaties wordt hierdoor niet direct verhoogt, maar kan er wel voor zorgen dat de genezing iets langer kan duren. Na het roken altijd even spoelen met water.