Verzorging piercing

Je piercing optimaal verzorgen? Dat kan om ons assortiment Easy Piercing!

Piercing, piercinacgs, piercingshop, shop, tattoo, tattooshop, piercingstudio, studio, staal en inkt, sieraden, piercingsieraden, juwelen, heerlen, kerkrade, hoensbroek, brunssum, landgraaf, parkstad, limburg, zuid, zuidlimburg, easy piercing     Piercing, piercings, piercingshop, shop, tattoo, tattooshop, piercingstudio, studio, staal en inkt, sieraden, piercingsieraden, juwelen, heerlen, kerkrade, hoensbroek, brunssum, landgraaf, parkstad, limburg, zuid, zuidlimburg, easy piercing, easypiercing

Een piercing is niet meer en niet minder dan een wond en moet dan ook als zodanig verzorgd worden, enigste verschil is dat er een voorwerp inzit die eigenlijk een “normale” genezing iets tegenhoud. Als je je zorgen maakt over de genezing van je piercing, kom dan gerust langs. Wij helpen je graag verder. Je kan beter te vaak langskomen dan te weinig!

Iets wat heel belangrijk is: ga niet aan je piercing wiebelen tijdens de genezing! Dit is reden nummer 1 waarom een piercing gaat ontsteken. Je doet dit namelijk meestal met ongewassen handen wat een bron van bacteriën is.

Was je piercing met aan milde antibacteriële zeep (ongeparfumeerde zeep), doe dit ook niet te vaak want bij dit wassen gaan ook de goede bacteriën dood. Wat wel belangrijk is, is dat je na het wassen de piercing goed met overvloedig schoon water doet afspoelen.  Dit is zelfs nog belangrijker dan het wassen met de zeep. Wanneer je niet alle zeepresten afspoelt kan de plek gaan uitdrogen.Geef je piercing ook wat rust, een wond heeft namelijk rust nodig om te herstellen.

Bij een tongpiercing kun je spoelen met een mondwater, maar let erop dat dit niet te sterk is, bv lysterine is eigenlijk te sterk en kan dan ook beter verdund worden. Gebruik je het te vaak, dan word je tong geïrriteerd en gaan je papillen een gele afscheiding maken. Gebruik je het te lang (1 week is meer dan genoeg) dan word je schimmel/bacterie verhouding in je mond zo verstoord dat je van die witte plekjes kunt krijgen, dit is dan een schimmel infectie. Wil je na het eten of roken met iets spoelen? Doe dit gewoon met water, dus niet 6 keer per dag met mondwater, voor en na het slapen is meer dan genoeg (wel na het tandenpoetsen dan ander werkt het niet).

Bij Intiem piercings hoef je eigenlijk ook niet veel anders te doen dan het normale wassen. Gebruik niet te veel lactacyd of niet teveel wassen met zeep, dit kan namelijk de balans in je schaamstreek verstoren waardoor je een schimmelinfectie kan krijgen.