Veel gestelde vragen

Staat je antwoord er niet bij? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder!

Piercing, piercings, piercingshop, shop, tattoo, tattooshop, piercingstudio, studio, staal en inkt, sieraden, piercingsieraden, juwelen, heerlen, kerkrade, hoensbroek, brunssum, landgraaf, parkstad, limburg, zuid, zuidlimburg, bridge, bridgepiercing

Doet het zetten van een piercing pijn?
Iedereen heeft een andere pijngrens. Voor de een is het mindere ervaring dan voor de ander. Uiteindelijk is een piercing niet meer dan prikje van de dokter. In de meeste gevallen ben je de pijn al vergeten wanneer je onze studio verlaat.

Hoe weet ik wanneer mijn piercing ontstoken is?
Meestal herken je een ontsteking wanneer je piercing roder
is dan normaal, hard, erg pijnlijk en eventueel al pus-vorming. Mocht dit het geval zijn, neem zo snel mogelijk contact met ons op en blijf vooral niet wachten! Ook wanneer je twijfelt kan je beter een keer te vaak voorbij komen dan te weinig. En verwijder niet zomaar je sieraad!

Hoelang duurt het voordat een piercing is genezen? 
De genezingstijd verschilt van piercing tot piercing. Dit kan 6 weken duren, maar bij een navelpiercing kan dit ook 6 tot 9 maanden duren. Daarnaast hangt de genezingstijd ook af van de nazorg.

Hoe verzorg ik mijn piercing?Piercing, piercings, piercingshop, shop, tattoo, tattooshop, piercingstudio, studio, staal en inkt, sieraden, piercingsieraden, juwelen, heerlen, kerkrade, hoensbroek, brunssum, landgraaf, parkstad, limburg, zuid, zuidlimburg
Voor het zetten van de piercing vertellen wij hoe je je piercing moet verzorgen. Dit kan namelijk per piercing verschillend zijn. Daarnaast krijg je een nazorg formulier mee naar huis om thuis nog eens op je gemak na te lezen. Heb je alsnog vragen, ben je aan het twijfelen, is er iets onduidelijk, neem gewoon contact met ons op! Wij zijn er om je hier antwoord op te geven, en ga vooral niet aan je vrienden vragen hoe je je piercing moet verzorgen

Zijn er kansen op infectie? 

Als je je piercing bij ons hebt gezet en onze nazorg instructies goed uitvoert zijn de kansen op het oplopen van een infectie klein. Bij ons in de winkel zorgen wij voor een optimale hygiëne  na het zetten moet je zelf zorgen voor een goede verzorging. Mocht je tijdens de genezing toch het idee hebben dat er iets niet klopt, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op, ga niet naar vrienden voor advies. Wij zijn er om naast het zetten van piercings ook het juiste advies te geven.

Werken jullie schoon en steriel?Piercing, piercings, piercingshop, shop, tattoo, tattooshop, piercingstudio, studio, staal en inkt, sieraden, piercingsieraden, juwelen, heerlen, kerkrade, hoensbroek, brunssum, landgraaf, parkstad, limburg, zuid, zuidlimburg, autoclaaf
Alle naalden, sieraden, tangen en andere benodigdheden die wij gebruiken voor het zetten van piercings, wisselen van sieraden, zijn steriel verpakt. Daarnaast werken wij met een gecertificeerde autoclaaf. Sieraden en naalden worden niet hergebruikt! Wil je meer informatie weten, kom gerust voorbij, wij leggen je graag uit hoe wij te werk gaan.

Worden piercing naalden hergebruikt?
Bij ons worden geen enkele naalden hergebruikt. Zodra er een naald gebruikt is wordt deze direct verwijderd.

Wanneer mag ik mijn sieraad wisselen?Piercing, piercings, piercingshop, shop, tattoo, tattooshop, piercingstudio, studio, staal en inkt, sieraden, piercingsieraden, juwelen, heerlen, kerkrade, hoensbroek, brunssum, landgraaf, parkstad, limburg, zuid, zuidlimburg, ultrasoon
Wij raden ten strengste af om sieraden te gaan wisselen tijdens het genezingsproces. Zou dit toch om bepaalde redenen moeten gebeuren, ga dit vooral niet zelf doen! Kom voorbij en wij zullen kijken of dit nodig is, en zullen een gepaste oplossing toepassen. Is je piercing genezen? Dan kan je hem gewoon wisselen. Bij twijfel kan je altijd langskomen, wij kijken of je piercing daadwerkelijk genezen en klaar is voor het wisselen van het sieraad.

 

Kan ik mijn sieraad zelf wisselen? 
In de meeste gevallen kan je je sieraad zelf wisselen. Sommige sieraden gaan minder makkelijk open en dicht, deze kan je het beste bij ons laten verwisselen. Daarnaast kan je ook voor je andere sieraden langskomen. Alle sieraden die je bij ons koopt worden gratis gewisseld.

Kan ik mijn sieraad ook in een gewone kledingwinkel of dergelijke kopen? 
Wij raden het af om sieraden bij kleding winkel of bij sixx te kopen. Deze sieraden hebben zeer lage kwaliteit met een zeer hoog nikkelgehalte

Piercing, piercings, piercingshop, shop, tattoo, tattooshop, piercingstudio, studio, staal en inkt, sieraden, piercingsieraden, juwelen, heerlen, kerkrade, hoensbroek, brunssum, landgraaf, parkstad, limburg, zuid, zuidlimburg, lip, lippiercing

Ik heb mijn sieraad al een tijdje niet meer ingehad. Is mijn piercing nu dichtgegroeid? 
Dit is allemaal afhankelijk van meerdere factoren. Maar in de meeste gevallen is de piercing niet dichtgegroeid. Bij twijfel kom voorbij, en wij kijken met een speciale naald of je piercing nog open is. Is dit het geval zullen we je er een nieuw sieraad in plaatsen. Is dat het geval, dan betaal je alleen voor het sieraadje

 

 Vanaf welke leeftijd mag ik een piercing laten zetten?
Piercings mag je vanaf 12 t/m 16 jaar laten zetten MET toestemming van je ouders of voogd. Heb je deze toestemming niet, dan wordt de piercing ook niet gezet. Boven de 16 jaar mag je piercings laten zetten zonder toestemming van je ouders of voogd. Let op: breng je ID kaart mee!

Schieten jullie ook gaatjes?
Nee absoluut niet! Dit doen wij om diverse redenen niet, o.a. Piercing, piercings, piercingshop, shop, tattoo, tattooshop, piercingstudio, studio, staal en inkt, sieraden, piercingsieraden, juwelen, heerlen, kerkrade, hoensbroek, brunssum, landgraaf, parkstad, limburg, zuid, zuidlimburg, i.v.m. de hygiëne, het apparaat kan namelijk niet steriel gemaakt worden. En door de hogedruk van het apparaat kan het kraakbeen versplinteren met o.a. als gevolg een bloemkooloor.

Ik ben zwanger, mag ik een piercing laten zetten?
Nee, wij raden het af om tijdens je zwangerschap een piercing te laten zetten, en wij zullen dit dan ook niet doen. Je lichaam is op dat moment met andere dingen bezig dan het genezen van je piercing.

Ik ben zwanger, moet ik mijn navelpiercing eruit halen?Piercing, piercings, piercingshop, shop, tattoo, tattooshop, piercingstudio, studio, staal en inkt, sieraden, piercingsieraden, juwelen, heerlen, kerkrade, hoensbroek, brunssum, landgraaf, parkstad, limburg, zuid, zuidlimburg, septum, septumpiercing, neus, neuspiercing Dit is van meerdere factoren afhankelijke. Tijdens je zwangerschap kan je gebruik maken van zwangerschapspiercings, deze zijn een stuk langer dan normaal. Maar niet iedereen kan deze indoen tijdens de zwangerschap. Het beste is om even voorbij e komen, zodat wij kunnen kijken wat we kunnen doen. Is het niet mogelijk en moet het sieraad er toch uit? Geen paniek, in de meeste gevallen kunnen we na het bevallen het sieraad terug zetten zonder het opnieuw te piercen.

Is een tong piercing slecht voor de tanden? 

Wanneer je piercing goed is geplaatst tikt hij niet tegen je tanden. Daarnaast ligt het natuurlijk ook aan je zelf, wanneer je er niet mee gaat spelen, zal het geen effect hebben op je gebit. Je kan er anders ook een plastic staafje en of plastice balletjes gebruiken, dan beschadig je je gebit niet.